Otpisani Broj

Svi zaslužuju priliku uspjeti! Otpisani broj pomaže mladima svladati maturu i upisati željeni fakultet, odnosno pronaći željeno radno mjesto. Naše edukacije, prakse i mentorstvo pravi su put do karijere iz snova!

Untitled-1

 

 

 

Današnji gospodarski i socijalni uvjeti u Republici Hrvatskoj pred mlade ljude stavljaju mnoge izazove s kojima se nije lako nositi i na koje je vrlo često teško i zahtjevno odgovoriti. Ti izazovi posebno se odnose na tržište rada na kojem se teško dolazi do posla, a gotovo svaka druga osoba mlađa od 25 godina u Hrvatskoj je nezaposlena.

 

 

Otpisani broj ističe probleme ciljne skupine i radi na njihovu rješavanju, kroz konkretne ciljeve, aktivnosti i vođenje kako bi mladi došli do toliko željenog zaposlenja ili upisa na fakultet u Hrvatskoj. Projekt je prepoznala i sufinancirala i Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala” 2007. – 2013.

Untitled-23
Untitled-253

 

Obuhvaćeno je ukupno 10 sudionika – mladih ljudi koji su dobili priliku za pozitivnu životnu promjenu, koja bi mogla biti ključna za njihovu svjetliju budućnost. Petero sudionika su bili priključeni programu kreiranom za osposobljavanje mladih osoba za upisivanje fakulteta, dok su preostalih petero sudionika bili dio programa koji je znatno podigao njihovu konkurentnost na tržištu radne snage i već rezultirao novim radnim mjestima.

 

PROJEKT OMOGUĆUJE:

 

Untitled-5

Plaćene pripreme za državnu maturu iz glavnih predmeta (hrvatski, matematika i engleski)

Untitled-6

Plaćene edukacije za razvijanje profesionalnih i općih kompetencija i znanja s certifikatom sudjelovanja i uspješnog polaganja u sklopu projekta (uključena područja – Kako učiti?, Komunikacijske vještine, Organizacijske vještine, NLP tehnike za studente, Projektni management, Pisanje EU projekata, Priprema za tržište rada, Kako biti kreativan?)

Untitled-7

Mogućnost volontiranja i stjecanja radnog iskustva u renomiranim poduzećima i organizacijama u skladu s razvojnim i profesionalnim ciljevima

Untitled-8

Mentoriranje i profesionalno vođenje tijekom cijelog trajanja projekta

Untitled-9

Aktivna pomoć pri procesu upisivanja na fakultet ili traženja posla i profesionalno savjetovanje oko mogućnosti zapošljavanja

©Udruga Hepicentar 2018