nogometno prvenstvo aktivnosti

Kako navijanjem prikupiti sredstva za svoju udrugu ili projekt

U danima smo kad najvažnija sporedna stvar na svijetu postaje najvažnija stvar na svijetu. Svi živimo za onaj trenutak kad ćemo dignuti ruke u zrak i viknuti „goooooool!“. Još je bolje ako smo okruženi super ekipom. Zato vam danas donosimo načine kako da ojačate tu navijačku atmosferu, a ujedno i prikupite sredstva za svoju organizaciju ili projekt.

Zajedničko gledanje utakmice

 

kokice Jednostavne su, brze i svi ih vole, troškovi se brzo pokriju, a ostatak prikupljenih sredstava ide za već navedenu svrhu.
piće Svi znamo da od sporta čovjek postane žedan pa čak i ako ga samo gleda. Uključite u gledanje utakmice donaciju pića, to jest, opciju donacije iznosa jednog pića u svrhu za koju prikupljate sredstva.
nešto konkretno Kad se gleda utakmica, dobro je imati nešto za staviti pod zub. Zato u ponudi uz gledanje utakmice možete imati i nešto konkretno (khm, roštilj?).
ulaz Ne zaboravite i na opciju da je uz gledanje utakmice sve uključeno (hrana i piće), ali onda na ulasku na sam događaj prikupljajte simbolične donacije kao upad.

 

Natjecanja

 

u nogometu Organizirajte, na primjer jedno poslijepodne, natjecanje u nogometu i pozovite razne ekipe da se prijave.
u nogometnim vještinama Ako vam je organiziranje cijelog turnira preveliki zahvat, jednako je zabavno i natjecanje u nogometnim vještinama za pojedince. Radi li se tehniciranju, šutiranju glave loptom ili nečem trećem – izbor je na vama. Ali sigurno ćete se i dobro zabaviti!

 

Događaji navijačkog tipa

 

tematski kolači Dokažite da nogomet može biti povezan i s kreativnošću u kuhinji. Organizirajte izbor za najbolji navijački kolač zajedno s prodajom kolača. Pobjeda će sigurno biti slatka!
nogometni kviz Ekipno, pojedinačno, detaljno ili generalno – izbor je na vama. Ali saznajte tko zna najviše o svijetu nogometa.
talent show Talent emisije su nas naučile da uvijek ima talenata koje još nismo vidjela. Evo prilike da vidimo kojih sve s nogometom povezanih talenata ima!
glazbeno Ovdje je mnogo mogućnosti. Niti jedno gledanje utakmice ne može proći bez navijačkih pjesama, no ne zaboravite da postoje razne mogućnosti: karaoke, koncert navijačkih pjesama, pisanje i skladanje novih pjesama, a ne smijemo zaboraviti niti plesne koreografije!
modno-kozmetički Kažu da je nogomet najvažnija muška sporedna stvar na svijetu. Ali ne zaboravite na modno-kozmetičke aktivnosti bez kojih Svjetsko prvenstvo ne bi bio to što jest. Evo nekih prijedloga:

▪          modna revija navijačko-nogometne teme

▪          izbor za najbolje kostimiranog navijača

▪          izbor za najbolje oslikano lice

▪          i ne zaboravite manikuru, frizuru, modne dodatke…

stand up komedija jer kakav god da je ishod utakmice, svi se volimo nasmijati

 

 

Ostali događaji i aktivnosti

 

 škola nogometa Organizirajte kratku školu nogometa za djecu (ili za odrasle?). Možda ćete baš vi na svom događaju pronaći buduću zvijezdu Vatrenih!
večera Ako ste raspoloženi za malo sofisticiranije događaje, a ipak želite uključiti nogometni duh – i za vas imamo prijedlog. Organizirajte nogometnu večeru. Gledanje nogometa čak ne mora biti uključeno (jer moramo nešto raditi i one dane kad naši ne igraju). Imajte večeru s tematskim jelima, kockastim stolnjacima i jelovnicima u obliku lopte, na primjer. Nešto poput donatorske večeri, ali s nogometnom temom.
tematsko druženje Ipak se ovdje radi u prvom redu o druženju. Organizirajte okupljanje, neovisno o samoj utakmici, a sredstva prikupljena od hrane i ostalih aktivnosti iz ovog članka neka idu za vašu unaprijed određenu svrhu.

 

 

Neke od ovih aktivnosti moraju se organizirati uživo. Ali ostale, kao izbor za najbolje maskiranog navijača, mogu biti i na društvenim mrežama, što znatno smanjuje troškove organizacije. Također, na vama je da odlučite kako ćete točno sakupiti sredstva. Hoćete li prodavati ulaznice ili ćete imati kutijice za donaciju? Možete uvesti i kupone – tako ćete imati samo jednu blagajnu.

Ne zaboravite dobitnicima događaja, osim priznanja, dodijeliti i simboličnu nagradu!

Nadamo se da ste dobili ideju i da već planirate iduće korake u organizaciji jedne od navedenih aktivnosti. A imate li neku ideju koju smo mi zaboravili – javite nam!


Tagovi

event manager  hub  javnost  komunikacija  kreativnost  ljudski resursi  mediji  objava za medije  odnosi s javnošću  posao  pr  press  projekt  volonteri  volontiranje  
©Udruga Hepicentar 2018